Onthulling Levensgroot 3d Lichtkunstwerk in dec. Westerpark | Wester Wijnfabriek

datum: donderdag 14 december 2017

Onthulling Levensgroot 3d Lichtkunstwerk in dec Westerpark | Wester Wijnfabriek

UITNODIGING OPENING THE SPHERE3D

The Sphere3D wordt donderdagavond 14 December om 18.30 op het grote grasveld (Manifestatieterrein, voor Ijscuypje) in het Westerpark onthuld door Maya Meijer, kunsthistoricus en tevens eigenaresse van de Westergasfabriek BV. Mahangoe zal zijn kunstwerk vervolgens toelichten aan het publiek. De opening is vrij toegankelijk voor iedereen.

Het is het vierde jaar op rij dat lichtkunstenaar Clifton Mahangoe in de donkere maanden zijn werk laat zien op het Westergasterrein. Anders dan de voorgaande jaren is zijn kunstwerk dit jaar een 3D-object van drie meter. Daarvoor ontwikkelde hij zelf een speciale projectietechniek, waarmee de glasvezelbol van binnenuit wordt belicht. Het is voor het eerst dat een dergelijk groot lichtkunstwerk op deze manier (in de buitenruimte) wordt belicht.

14 december, 18.30 - 19.30 uur.
Programma:

18.30 uur - verzamelen genodigden bij de Wester Wijnfabriek, (Westergasfabriek terrein, stenenpleintje)
18.45 uur - wandelen naar het kunstwerk (grasveld)
19.00 uur - opening The Sphere 3D

Sprekers:
1. Maya Meijer
2. Clifton Mahangoe

Gedurende de maanden december en januari zal het kunstwerk blijven staan, om vervolgens rond te reizen. Daarbij wordt in ieder geval de Biƫnnale van Venetiƫ aangedaan, de toonaangevende internationale kunstmanifestatie. Na de reis rondom de aarde, zal de Sphere 3D een vaste plek krijgen op een bijzondere locatie.

The Sphere 3D wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam West. sub.sponsoren: Westergasfabriek Amsterdam, Het PR Bureau

Geweldig als je middels dit event of een e-mail je komst bevestigd, dit kan via: cmahangoe@gmail.com

bron: https://www.facebook.com/events/304995223322211/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam