12 aanhoudingen bij verschillende acties in Amsterdam

dinsdag 19 april 2016

Amsterdam - Op maandag 18 en dinsdag 19 april heeft politie Amsterdam meerdere acties uitgevoerd in het kader van de aanpak van geweld en drugshandel. In totaal werden 12 personen aangehouden. Een handelshoeveelheid harddrugs, een mes en 30.000 euro cash werden in beslag genomen.

Bij verschillende instappen en doorzoekingen zijn twee verdachten aangehouden en werd een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het arrestatieteam ging achter een auto aan met daarin een verdachte die mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Twee mannen met een kogelwerend vest aan en een vrouw werden aan gehouden. Er werden geen wapens aangetroffen.In Amsterdam Noord werden acht woningen doorzocht samen met de gemeente. In alle woningen werd een actieve hennepkwekerij aangetroffen. Zeven kwekerijen bestonden uit zo’n 200 á 400 planten per stuk. Een was groter en had ongeveer 1000 planten. Vier personen zijn aangehouden. De burgemeester zal op basis van de politierapportage besluiten of de woningen gesloten gaan worden.Samen met de gemeente en de arbeidsinspectie werden in Amsterdam Nieuw-West zes horecazaken gecontroleerd. Hierbij werden twee mensen aangehouden. Een op basis van de wet ID en een omdat die een politieagent bedreigde. Ook werd een mes in beslag genomen en werd iemand aangetroffen die gesignaleerd stond omdat hij was opgeroepen om DNA af te geven en zich hiervoor niet had gemeld.Tijdens een dynamische controle in Amsterdam West werd een man aangehouden die meer dan 30.000 euro cash op zak had. Het geld is in beslag genomen.In de Rijswijkstraat werd een controle gehouden samen met de Inspectie SZW. In het pand zitten 36 bedrijven/units. De controle vond plaats op basis van de Wet arbeid vreemdelingen. In totaal zijn 63 personeelsleden gecontroleerd. Vier van hen zijn staande gehouden. Twee hadden niet de juiste papieren om in Nederland te werken, de twee anderen waren helemaal ongedocumenteerd. Ze zijn alle vier overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam