Doorrijder Leidseplein snel aangehouden

zaterdag 28 maart 2015

Amsterdam - Een automobilist die is doorgereden na een controle n aanrijding op het Leidseplein in Amsterdam is zaterdagochtend 28 maart uiteindelijk aangehouden op de Van Ostadestraat.

Surveillerende agenten wilden omstreeks 7.45 uur eenautomobilist op het Leidseplein aanspreken op zijn rijgedrag. De agenten gavende bestuurder een stopteken. Daar werd in eerste instantie gehoor aan gegeven,maar tijdens de verbale controlegaf de man ineens gas en ging ervandoor.Verderop op het Leidseplein reed hij vervolgens een overstekende vrouw op hetzebrapad aan, die hij vervolgens hulpeloos achterliet. Het slachtoffer is metonbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis, zij is aanspreekbaar. Deautomobilist reed na de aanrijding door en is gevolgd door meerderepolitievoertuigen. De bestuurder van n van de politieauto?s raakte in de bochtvan de Sint Willibrordstraat vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en reedtegende pui van een hoekpand. Daarbij raakten beideinzittendengewond. En vande betrokken agenten liep nekletsel op, zijn collega verwondingen aan zijn hand.

Ondertussen hielden collega?s van de gewonde agenten rond 8.10uur in een woning op de Van Ostadestraat de verdachte aan. Het gaat om een26-jarige Amsterdammer, hij reed in een huurauto. De man werd geboeid enovergebracht naar een cellencomplex in de binnenstad van Amsterdam. Onderwegnaar het centrum ontstond een aanrijding met een fietser op de Stadhouderskade.Ter hoogte van het Rijksmuseum werd de fietser geraakt door de politieauto. Deman is met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht, ook hij isaanspreekbaar. De betrokken agenten bleven ongedeerd.

Nader onderzoek moet uitwijzen hoe de verschillende aanrijdingenhebben plaatsgevonden. De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van depolitie Amsterdam doet technisch onderzoek naar de aanrijding op het Leidsepleinen het eenzijdige ongeval op de Sint Willibrordstraat. Met het oog opobjectiviteit doet een andere politie-eenheid het onderzoek op deStadhouderskade.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam