Drie Amsterdammers aangehouden voor serie diefstallen dj-apparatuur

vrijdag 2 juni 2017

Amsterdam/Rotterdam - Een gezamenlijk onderzoek van rechercheurs uit Rotterdam en Amsterdam leidde tot de aanhouding van drie verdachten voor in totaal negen zaken van diefstal van dj-apparatuur uit horecagelegenheden. De drie Amsterdammers zitten vast. Het onderzoek liep sinds begin dit jaar.

 In januari 2017 startte de afdeling veelvoorkomende criminaliteit (VVC) van de recherche in Rotterdam-Centrum een onderzoek naar vier brutale diefstallen van dj-sets uit horecagelegenheden. De werkwijze van de daders kwam overeen: de spullen werden op klaarlichte dag meegenomen tijdens de openingstijden van de zaken. De sets zijn gemiddeld zo’n 1800 euro waard.

De rechercheurs plozen onder andere bewakingsbeelden uit en deelden de beelden van de verdachten en hun werkwijze intern via de politiesystemen. Collega’s uit twee andere eenheden meldden zich met drie vergelijkbare zaken uit Amsterdam en Delft. Het onderzoek richtte zich nu op in totaal zeven zaken.

Het onderzoek leidde tot een verdenking in de richting van enkele Amsterdammers. In een goede samenwerking tussen agenten uit Rotterdam en Amsterdam werden op 16 mei tegelijkertijd in beide steden twee woningen binnengevallen. In een van de woningen in Amsterdam werd 34-jarige inwoner van die stad gearresteerd. In een van de Rotterdamse panden werd een tweede Amsterdammer van 26 aangehouden. De derde verdachte, een 38-jarige man uit de hoofdstad, hielden ze aan in een penitentiaire inrichting waar hij al zat voor een vergelijkbaar delict.

Gedurende het onderzoek konden de verdachten mogelijk gelinkt worden aan nog twee diefstallen van vergelijkbaar kaliber. De drie mannen zijn inmiddels aan de rechter-commissaris voorgeleid.  Ze zitten alle drie nog vast.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam