Drie straatrovers aangehouden

dinsdag 15 november 2016

Amsterdam - Drie straatrovers zijn in de nacht van maandag op dinsdag na een korte achtervolging aangehouden op de Oudezijds Achterburgwal.

Drie jongemannen beroofden rond 02.30 uur een vrouw van haar tas nabij de Paleisstraat.

Het drietal rende na de beroving weg via de Kalverstraat naar het Rokin. Gealarmeerde agenten kamden direct de omgeving uit en spraken meerdere getuigen die de agenten de vluchtroute konden wijzen van het drietal. Op de Oudezijds Achterburgwal ontdekten agenten de drie mannen en hielden hen na een korte achtervolging staande. Ze voldeden aan het signalement en onderzoek ter plaatse leverde vlakbij de plek waar het drietal was ontdekt, de gestolen damestas op. De drie verdachten, een van 15 en twee van 16 jaar, zijn in Nederland zonder vaste-woon of verblijfplaats. Onderzoek moet uitwijzen welke nationaliteit ze hebben en of hun identiteit klopt. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De drie jongens zijn ingesloten en zitten vast. Het slachtoffer raakte niet gewond.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam