Politie neemt hond in beslag na overlastmelding

vrijdag 20 november 2015

Wormer - De politie heeft vrijdagmiddag een hond weggehaald uit een woning aan de Koningsvarenstraat in Wormer. Het ging om een Rottweiler die inmiddels bij een goed adres is ondergebracht.

De politie kreeg al een paar dagen meldingen van omwonenden die klaagde over overlast van het dier. De hond zat opgesloten in de kleine hal van de woning en blafte dag en nacht. Pogingen om de 38-jarige bewoonster van het pand te bereiken liepen steeds op niets uit. Toen vandaag bovendien bleek dat de vrouw ook al enkele dagen niet in haar woning was geweest en het dier zonder water of voedsel was achtergelaten, besloot de politie tot actie over te gaan.

In overleg met de Diereninspectie en de districtsinspecteur van de Landelijk Inspectiedienst Dieren (LID) werd besloten het dier uit de woning te halen. De hond werd door de dierenambulance met toestemming van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) overgebracht naar een opslaghouder. Hier krijgt het dier de nodige verzorging.

Tegen de eigenaresse zal proces-verbaal worden opgemaakt.

2015277526

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam