Politie zet tijdens EuroPride telefoons in met track en trace

donderdag 4 augustus 2016

Amsterdam - In de strijd tegen zakkenrollerij zet de politie tijdens de EuroPride telefoons in die zijn uitgerust met track en trace. Een zakkenroller die een telefoon steelt is op deze manier eenvoudig op te sporen.

Tijdens de EuroPride worden politiemensen in uniform en in burgerkleding ingezet om mogelijke zakkenrollers op te sporen. Op welke manier de track en trace telefoons (TTT's) worden ingezet wordt niet gedeeld om zakkenrollers niet wijzer te maken dan ze zijn. Het is zinloos om de telefoons te proberen uit te zetten, want de track en trace informatie blijft beschikbaar. De politie hoopt met de inzet van deze telefoons een waarschuwend signaal af te geven in de richting an zakkenrollers.

In het eerste weekend van de EuroPride hield de politie al drie mannen aan die zich over TTT's ‘ontfermden’.

Veel bezoekers van de EuroPride hebben – vaak dure – smartphones en zij kunnen daarmee een gewild doelwit zijn voor zakkenrollers. De politie en gemeente willen bezoekers alert maken en voorkomen dat zij slachtoffer worden. Met een aantal simpele maatregelen kun je de kans van diefstal van je telefoon verkleinen. Stop je telefoon bijvoorbeeld niet los in je achterzak of leg deze niet op een tafeltje op een terras. Dat doe je met een biljet van 500 euro immers ook niet! Een telefoon is zelfs meer waard en geeft een hoop ellende als iemand deze steelt. Houd tas en rugzak voor je, waardoor je er meer controle over hebt.

Weet jij je Imei-nummer en heb je je inloggegevens van je telefoon paraat? Die zijn handig als je onverhoopt toch je telefoon bent kwijtgeraakt. Het Imei-nummer is in feite het nummer van je toestel en is uniek. Je kunt het eenvoudig opzoeken door in je telefoon *#06# in te toetsen. Bewaar dit nummer en de inloggegevens van jouw toestel ergens anders dan in je telefoon. De politie kan dan mogelijk het gestolen toestel snel achterhalen als je een volg-app zoals ‘Find my phone’ hebt geïnstalleerd. Er zit tijdens de EuroPride speciaal een team klaar om telefoons op te sporen, maar dat heeft dan wel deze gegevens nodig om dat succesvol af te kunnen ronden*.

Ben je net gerold van je telefoon? Meld dit dan met je inloggegevens* zo snel mogelijk via 112 of bij een agent op straat. Het speciale team kan dan direct aan de slag om je telefoon en daarmee de dader(s) te traceren. Maak daarna een afspraak via 0900-8844 om aangifte te doen.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam