Politiemensen gewond bij voetbalrellen

donderdag 7 november 2013

Amsterdam - Acht collega?s van een aanhoudingseenheid (AE) van de politie zijn woensdagavond op de Dam in Amsterdam gewond geraakt toen ze belaagd werden door voetbalsupporters van Celtic.

De supporters gingen de collega?s in burger onverwacht te lijf met flessen enstokken. Ook werden ze geschopt en geslagen. Een politieman verloor daarbij hetbewustzijn. Alle acht moesten naar het ziekenhuis voor onderzoek en het hechtenvan wenkbrauwen en lippen. Een scan wees uit dat de bewusteloze collega geenernstig letsel had opgelopen.

Aanhoudingen

Voor en na de wedstrijd hield de politie 39 mensen aan. Van hen zitten er nog18 Schotten vast. Ze worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging.

Noodbevel

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan had woensdag een noodbevelafgegeven, waardoor de politie mensen kon verwijderen die de openbare ordewilden verstoren. Het noodbevel gold alleen voor supporters van Sankt Pauli,Anderlecht en Dinamo Zagreb die zich in de hoofdstad bevonden, en die mogelijkhun steun wilden betuigen aan Ajax of Celtic.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam