Update bodemonderzoek 1e Constantijn Huijgenstraat: vaten en asbest aangetroffen

woensdag 2 september 2015

Amsterdam - Bij het bodemonderzoek onder een pand in de 1e Constantijn Huijgenstraat zijn plastic vaten aangetroffen met een nog onbekende inhoud. Tussen het zand is ook asbest aangetroffen en daarom zijn de werkzaamheden direct stilgelegd. Het asbestprotocol is in werking getreden. Omwonenden hebben tijdens het onderzoek geen gevaar gelopen. De verwachting is dat het onderzoek volgende week wordt voorgezet.

Eerder bericht:

Een rechercheteam van het team milieu hervat het bodemonderzoek dat in januari 2015 plaatsvond in een pand aan de 1e Constantijn Huijgenstraat. Informatie waarover het milieuteam de beschikking heeft en onderzoeksresultaten van het vooronderzoek dat in januari heeft plaatsgevonden geven aanleiding tot nader onderzoek.

Het bedrijf dat nu in dit pand gevestigd is heeft totaal niets met dit bodemonderzoek te maken en is dan ook geen onderwerp van onderzoek.

Het is nog niet duidelijk wat de onderzoekers gaan aantreffen, men houdt rekening met diverse vaten. Het feitelijke bodemonderzoek wordt door specialisten gedaan en er zullen om de veiligheid te waarborgen constant metingen worden gedaan.

Meer mededelingen worden tijdens het onderzoek niet gedaan.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam