Zaandam | straatinfo

drugs politie meldingen

Hennepkwekerij aan boord van schip

donderdag 12 maart 2009 drugs

De Douane en Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben woensdag 11 maart in Zaandam aan boord van twee schepen hennepkwekerijen ontdekt. Twee mannen die zich aan boord van de schepen bevonden werden aangehouden. Douane en Waterpolitie stellen gezamenlijk een nader onderzoek in.

Tijdens een reguliere controle trof de Douane aan boord van een sleepboot een in werking zijnde hennepkwekerij aan en aan boord van het binnenvaartschip een kwekerij in voorbereiding. De Douane schakelde de Waterpolitie in en samen stelden ze een nader onderzoek in. De sleepboot was helemaal gestript van brug tot kiel, met uitzondering van een stukje leefruimte. De machinekamer was in gebruik als hennepkwekerij met daarin 300 planten. 2500 planten In het ladingruim van het naast de sleepboot liggende binnenvaartschip was een grote hennepkwekerij in voorbereiding. Het ruim was compleet verbouwd en bestond uit kleinere ruimten die ingericht waren als groeibedden voor hennepplanten, compleet met lampen, ventilatie, isolatie, grond, voedingsmiddelen enz. Alleen de planten ontbraken nog. De ruimte was ingericht voor de kweek van naar schatting 2500 planten. Aan boord van de schepen zijn twee personen aangehouden. Beide schepen zijn door de Waterpolitie in beslag genomen om tot ontruiming te kunnen overgaan. Hiervoor zijn de schepen donderdagochtend naar Amsterdam gesleept. Ze worden daar door een gespecialiseerd bedrijf ontruimd.

Soortgelijke berichten

Onderzoek politie Rotterdam naar illegaal ontgassen schip
Rotterdam vrijdag 05 april 2013

Kleine hennepkwekerij ontmanteld in woning
Fijnaart dinsdag 06 september 2016

Hennepkwekerij aangetroffen in woning
Zutphen zondag 02 maart 2014

Hennepkwekerij aangetroffen
Utrecht vrijdag 30 januari 2015

Hennep aangetroffen
Haarlem maandag 25 februari 2013

Hennepkwekerij ontdekt; bewoner aangehouden
Utrecht donderdag 05 maart 2015

Hennepkwekerij met 570 planten
Mijdrecht vrijdag 08 maart 2013

Hennepkwekerij gevonden in woning
Westkapelle woensdag 05 oktober 2016

Hennepkwekerij ontmanteld
Soest zaterdag 07 november 2015

Hennpekwekerij
Spierdijk woensdag 16 juli 2014

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio