Politie zoekt getuigen van babbeltruc

donderdag 12 maart 2015

Amsterdam - De politie is op zoek naar een man die op maandag 9 maart rond 12.00 uur de pinpas van een 75-jarige man heeft gestolen bij een parkeerautomaat aan de Hacquartstraat.

De 75-jarige man liep met zijn vrouw over straat toen zij ingebrekkig Engels werden aangesproken door een man die zei dat hij problemen hadmet de parkeerautomaat. Het stel besloot de man te hulp te schieten en omdat hijalleen briefgeld had, heeft het stel met hun bankpas een parkeerkaartje uit deautomaat gehaald. De Engels sprekende man gedroeg zich vreemd, want hij rende opeen gegeven moment ineens weg in de richting van deLairessestraat

De man is vermoedelijk op een nog onbekende manier aan debankpas en pincode van het stel gekomen, want korte tijd later bleek dat eengeldbedrag van de rekening was geschreven. De politie is op zoek naar mensen diegetuige zijn geweest van het voorval of die de man hebben zien wegrennen.Mogelijk heeft de man die ochtend al eerder mensen in die omgeving aangesproken.Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

Tussen de 1.90 en 1.95 meter lang

Kort donker haar

Slank postuur

Verzorgd gekleed

Donkere kleding

Informatie over deze man kan worden doorgegeven aan de politievia 0900-8844.

Het komt vaker voor dat mensen met een smoes anderen aansprekenbij een parkeerautomaat in de hoop vervolgens een bankpas of andere waardevollegegevens of goederen te kunnen stelen in een onbewaakt moment. De politie vraagtmensen om hier alert op te zijn en direct 112 te bellen als zij wordenaangesproken door iemand en het niet vertrouwen.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam