Inbrekers op heterdaad aangehouden

vrijdag 5 februari 2016

Amsterdam-Zuidoost - De politie heeft op vrijdagochtend 5 februari 2016 twee mannen aangehouden in verband met een poging tot inbraak in de Slikkerveerstraat. Ondanks dat één van de mannen zich verstopte in een klikobak werd ook hij gepakt. De wijkagenten zijn afgelopen week een paar dagen op pad geweest om de bewoners te adviseren hoe te handelen bij verdachte situaties en om preventieadvies te verstrekken. Bij dit delict is gebruik gemaakt van de kerntrekmethode.

De politie zag dat afgelopen tijd de inbraakcijfers in de omgeving van Reigersbos aan het stijgen waren. Deze week zijn de wijkagenten actief de buurtbewoners aan het benaderen geweest om ze te waarschuwen hoe te handelen bij een verdachte situatie door bijvoorbeeld 112 te bellen. Daarnaast is men geadviseerd om zich aan te sluiten bij Burgernet en is er preventief advies gegeven om inbraken te voorkomen.

 

De inbrekers hadden vanochtend pech dat de bewoner thuis was toen ze de profielcilinder eruit trokken. Hij hoorde het gerommel en belde direct de politie. Die was heel snel ter plaatse en wist de verdachten, die beiden bekenden zijn van de politie, aan te houden. De politieheli is bij het opsporen van deze verdachten ook ingezet.

 

Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van de kerntrekmethode kan men een speciale profielcilinder plaatsen of de bestaande profielcilinder “beschermen” door anti-kerntrekbeslag aan te brengen.

 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam