Vijf inbrekers aangehouden danzij alerte melders

dinsdag 21 februari 2017

Amsterdam - Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag zijn er bij drie verschillende inbraken verspreid door de hele stad vijf verdachten aangehouden. Alerte melders spelen hierbij een belangrijke rol.

Rond 22.30 uur maandagavond komt de melding binnen dat er twee mannen proberen in te breken in een woning aan de Catharina van Tussenbroekstraat in Amsterdam-Zuidoost. De melder geeft duidelijke signalementen van de mannen door. Op basis van deze signalementen kan de politie-eenheid die ter plaatste gaat vrijwel meteen één van de twee verdachten, die er inmiddels vandoor zijn gegaan, aanhouden. De agenten zien en herkennen de andere, vluchtende verdachte en houden hem even later alsnog thuis aan.

Een paar uur later, omstreeks 04.00 uur op dinsdagochtend, wordt er wederom een inbraak gemeld. Deze melder ziet dat er is ingebroken in een café aan de Zeedijk in het centrum van de stad. De inbreker bevindt zich nog steeds in het café, zo laat de melder weten. Verschillende politie-eenheden begeven zich naar het café en kunnen daar inderdaad de inbreker op heterdaad aanhouden.

Niet lang daarna is het raak in de Sumatrastraat in Amsterdam-Oost: een melder ziet tegen 05.15 uur hoe twee mannen hun best doen om in te breken in een café aldaar. Het wil echter niet lukken en de mannen rennen op een gegeven moment weg. De signalementen die de melder doorgeeft, zijn ook hier voor de toegesnelde agenten heel bruikbaar. Allebei de verdachten worden in de nabije omgeving van het café aangehouden. 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam