Van doodslag verdachte voortvluchtige Ier aangehouden

dinsdag 25 februari 2014

Amsterdam - Operation Return III, het project waarbij gezochte voortvluchtige Britse Criminelen in beeld worden gebracht, werpt zijn vruchten af. Naar aanleiding van Operation Return III zijn bij de Amsterdamse politie, bij Meld Misdaad Anoniem en bij de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) de nodige tips binnengekomen, ook over personen van wie geen foto is getoond.Bij de politie kwam informatie binnen over een vermoedelijkEngels sprekende man die zich in Amstelveen zou ophouden. De man zou een zwarecrimineel zijn die in het buitenland gezocht wordt en die gebruik zou maken vaneen valse identiteit. Deze zaak werd onder leiding van een officier van justitiedoor rechercheurs van een Boven Regionaal Rechercheteam in onderzoek genomen.

Al vrij snel kreeg men in Amstelveen de bewuste man in beeld. Opdonderdagavond 20 februari is de man bij een verkeerscontrole staande gehouden.De man legitimeerde zich met een paspoort, dat weliswaar aan hem was uitgegevenmaar was voorzien van een onjuiste naam. De 36-jarige man bleek door deautoriteiten van Ierland gezocht te worden op verdenking van doodslag op een29-jarige Ierse man in oktober 2011. Omdat er een Europees Aanhoudingsbevel(EAB) tegen hem liep, heeft de politie hem direct aan kunnen houden.

Bij onderzoek in de door hem gebruikte woning werd 35 kilogramaan henneptoppen en een kleine hoeveelheid vermoedelijk harddrugs aangetroffenen in beslag genomen. De verdachte wordt in afwachting van zijn overlevering aande Ierse autoriteiten overgedragen aan het openbaar ministerie. Uiteindelijk zalde rechter beslissen of de man mag worden overgeleverd aan Ierland.

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam