Eigenaar gestolen scooter aangereden

maandag 2 oktober 2017

Amsterdam - Twee mannen in de leeftijd van 26 en 16 jaar zijn zondag 1 oktober aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter en het toebrengen van lichamelijk letsel.

Rond 11.35 uur hoort de eigenaar het geluid van zijn startende scooter, die op de Marnixstraat staat. Als hij naar buiten rent ziet hij dat er een man op zijn scooter zit. De man rijdt weg richting het Marnixbad en slaat af naar de Marnixkade. Als de scooter op een gegeven weer aan komt rijden gaat de eigenaar op de weg staan en steekt zijn hand op en roept dat de bestuurder moet stoppen. De scooterrijder stopt niet en rijdt recht op de eigenaar af en rijdt deze omver. Bij deze aanrijding komt de scooterrijder ten val. De eigenaar kan door de aanrijding niet opstaan en ziet dat de scooterrijder in een auto stapt en wegrijdt. De scooter laat hij achter bij het slachtoffer. De eigenaar is overgebracht naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan zijn verwondingen.

Korte tijd later zien agenten dat de auto, waar de scooterrijder was ingestapt, stilstond op de Van der Hoopstraat. De jongste aangehouden verdachte heeft een verse schaafwond aan een van zijn handen. De agenten houden de beide inzittenden aan en brengen deze over naar het bureau voor nader onderzoek. Het voertuig was eerder die zondag betrokken bij een melding aan de Andersensingel. Daar hebben de inzittenden een scooterframe in het water gegooid.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam