Getuigenoproep aanrijding fietstaxi Koningsdag

vrijdag 29 april 2016

Amsterdam - Op 27 april 2016 raakte een voetganger gewond bij een aanrijding met een fietstaxi. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 18.15 uur liepen twee vrouwen over de Prinsengracht in de richting van de Runstraat. Het was Koningsdag en dus flink druk op straat. Vlak voor de kruising met de Runstraat kwam er plots een fietstaxi uit de richting van de Looiersgracht de bocht om. De taxi reed één van de vrouwen aan, waardoor zij op de grond viel en met haar hoofd op de stoeprand terecht kwam. Een ambulance heeft de 38-jarige Amsterdamse met zware verwondingen aan haar hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Haar verwondingen zijn dusdanig dat zij nog geen verklaring heeft kunnen afleggen.

De bestuurder van de fietstaxi stopte niet na de aanrijding en reed door in de richting van de Berenstraat. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, droeg die dag een lichtblauwe jas en sprak Engels. De fietstaxi heeft vermoedelijk een donkergeel frame.

De politie heeft de aanrijding in onderzoek en is op zoek naar de bestuurder van de fietstaxi. Ook roept de politie eventuele passagiers van de taxi en andere getuigen op zich te melden. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam