Hoofdverdachte straatroof Oranjebaan aangehouden

woensdag 10 april 2013

Amsterdam - De hoofdverdachte van een beroving van een 14-jarig meisje op 3 maart in de metro in Amstelveen is dinsdag 9 april aangehouden. De 15-jarige Amsterdammer meldde zich bij een politiebureau gemeld nadat beelden van hem waren getoond in opsporingsprogramma?s.

Het slachtoffer zat ?s middag in metro 51 naar muziek teluisteren op haar mobiele telefoon, dat ze in haar handen heeft. Een groep vanacht jongens komt vlak bij haar staan. Als de metro ter hoogte van halteOranjebaan stopt spreekt een van de jongens haar aan, waarop een andere detelefoon uit haar hand grist.Camera?s van het GVB op station Oranjebaan legdenhaarscherp het vervolg van dit incident vast. De jongen rent met de telefoon demetro uit, het meisje achtervolgt hem tevergeefs. Ook de andere jongens hollenweg.

Op 27 maart vertoonden de opsporingsprogramma?s Ter Plaatse(RTV-NH) en Bureau 020 (AT5) de beelden. De opnames werden ook op Youtubeplaatst. De video werd 240.000 keer bekeken. De media-aandacht leverde diversetips op. Van de overige zeven verdachten zijn ondertussen al vier namen bekend.De aangehouden verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij de officier van justitie.

Betrokken televisiekijkers reageren niet alleen met tips op debeelden van het meisje en haar belagers, een man kwam bij de politie een nieuwmobiel telefoontje plus simkaart voor de scholiere afgeven.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam