Overval. Of toch niet...

maandag 25 januari 2016

Zaandam - Op zondagmorgen raakte een 21-jarige Tsjech gewond als gevolg van een misverstand bij een woning aan de Cor Geugjesstraat in Zaandam. De bewoner van het pand, een 36-jarige man en een op dat adres verblijvende 27-jarige Amsterdammer werden aangehouden.

Omstreeks 08.15 uur kreeg de politie melding, dat een woning aan de Cor Geugjesstraat zou zijn overvallen door drie mannen. De bewoner van het pand en de Amsterdamse verdachte hoorden de deurbel gaan. Zij zagen dat er drie mannen voor de deur stonden, en waren er van overtuigd dat het om een overval zou gaan.

Beide mannen besloten naar buiten te gaan. Er ontstond een worsteling waarbij een van de mannen voor de deur gewond raakte aan een arm. De vermeende overvallers waren weggereden. De politie trof hen korte tijd later in het ziekenhuis, waar een van hen werd geholpen aan een verwonding aan een arm.

 

Uiteindelijk ging het niet om een overval. De drie mannen waren afkomstig uit Tsjechi√ę en waren voor het regelen van onderdak naar een woning in Zaandam gestuurd. Zij meldden zich weliswaar op het goede huisnummer, maar in de verkeerde straat.

De Zaandammer en de Amsterdammer zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij in verzekering gesteld.

2016018326

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam