Verdachte aangehouden na gewelddadige straatroof

donderdag 3 november 2016

Amsterdam - Woensdagavond raakte een 20-jarige man gewond toen hij bij een beroving in zijn arm werd gestoken. De verdachte is kort na de straatroof aangehouden.

Rond 21.00 uur werd een man op de Westlandgracht beroofd. Daarbij werd het slachtoffer meerdere malen met een scherp voorwerp gestoken en raakte hij gewond aan zijn arm. Er ontstond een worsteling op straat die door enkele voorbijgangers werd opgemerkt. Eén van de getuigen belde direct 112 en alarmeerde de politie.

De verdachte wist enkele persoonlijke goederen van het slachtoffer te pakken en maakte zich vervolgens uit de voeten. Een andere getuige volgde de vluchtende straatrover op een afstandje maar gaf ondertussen wel positie door aan de meldkamer van de politie. Diverse politie-eenheden werden ingezet om zo snel mogelijk de volgende getuige te kunnen ondersteunen. Op de Poeldijkstraat werd de verdachte door een motoragent gespot en met meerdere agenten aangehouden.

 

Het slachtoffer raakte lichtgewond en moest voor medische behandeling naar een ziekenhuis. De zaak is in onderzoek bij de recherche. De verdachte is ingesloten.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam