Vijf personen aangehouden na woningoverval

vrijdag 19 september 2014

Amsterdam - Op donderdagavond 18 september hield de politie vijf personen aan na een woningoverval. Bij de aanhoudingen loste de politie twee waarschuwingsschoten.

Rond 22.15 uur kreeg de politie de melding van een overval op een woning aande Van Speijkstraat. De melder had gezien dat drie gewapende mannen de woningbinnen gingen.

Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding

Agenten gingen erheen en zagen twee mannen lopen die aan het opgegevensignalement voldeden. En van hen ging ervandoor. Na een korte achtervolginghielden agenten de twee mannen aan. Het gaat om een 30-jarige man uit Den Haagen een man waarvan de leeftijd en woonplaats nog onbekend zijn. Bij deaanhoudingen hebben agenten twee waarschuwingsschoten gelost.

Slachtoffer ook aangehouden

Bij de fouillering van de twee verdachten trof de politie harddrugs en eengeldbedrag aan. Het 39-jarige slachtoffer uit Amsterdam is ook aangehouden. Hijwordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet.

Nog twee aanhoudingen

In de directe omgeving van de woning troffen agenten een auto met draaiendemotor aan. In de auto zaten twee vrouwen (19 en 23 jaar uit Rotterdam). Zij zijnaangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.

Onderzoek

De politie onderzoekt wat zich in de woning precies heeft afgespeeld.Forensisch specialisten hebben onder andere sporenonderzoek verricht. In verbandmet het onderzoek komt de politie graag in contact met getuigen. Zij kunnencontact opnemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld MisdaadAnoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam