Geschoten door politie na controle in Nieuw-West. Politie zoekt verdachten

donderdag 21 januari 2016

Amsterdam - Bij een controle op de Meer en Vaart is door de politie geschoten. Mogelijk is hierbij een persoon gewond geraakt. Deze man en twee anderen zijn nog voortvluchtig. De politie is een grote zoekactie gestart.

Surveillerende agenten zagen op de Meer en Vaart een auto rijden met daarin een man die gesignaleerd staat (door de politie werd gezocht) en bekend staat als vuurwapengevaarlijk. In de auto zaten ook drie andere personen. Agenten sommeerden het viertal om de auto te verlaten. Daar werd niet aan voldaan. Nadat door de politie werd geschoten stapten drie personen de auto uit. De vierde - de persoon die gesignaleerd staat - gaf echter gas en reed hard weg. Tijdens zijn vlucht is ook geschoten door de politie. Mogelijk is de man hierbij geraakt.

De auto van de man werd kort hierna leeg aangetroffen in de Eastonstraat. Mogelijk is de man het Sloterplaspark in gelopen. De politie heeft de omgeving afgezet en is een zoekactie gestart. Van de andere drie personen is een man aangehouden. De andere twee zijn weggerend.

Zoals gebruikelijk zal de Rijksrecherche onderzoek doen naar het schieten van de politie.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam