Getuigenoproep schietincident Erasmusgracht

zondag 5 juli 2015

Amsterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident op zaterdagavond 4 juli waarbij een man gewond raakte. Ook roept zij op om gemaakte foto?s en video?s te uploaden.

Rond 21.30 uur meldden getuigen dat ermeerdere schoten gehoord waren op deErasmusgracht. Drie mannen kregen een woordenwisseling met een andere man,waarna n van de drie op hem schoot. Vervolgens vluchtte het drietal hetErasmuspark in. Een ambulance bracht het slachtoffer dat in zijn nek geraakt isnaar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

Meerdere politie-eenheden zochten in de omgeving naar de daders. Ook depolitiehelikopter hielp mee bij de zoektocht. Op de Van Speijkstraat zagenagenten drie mannen lopen die zich verdacht gedroegen. Zij hielden het drietal(20 en 25 jaar uit Amsterdam en 35 jaar uit Servi) aan. Zij zitten nog vast.

De recherche startte direct een onderzoek en is op zoek naar getuigen die hetincident of de vluchtende daders gezien hebben. Informatie doorgeven kan via0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Ook is de recherche genteresseerd in video?s en foto?s die getuigen van hetincident gemaakt hebben. De beelden kunnen belangrijk zijn voor het onderzoek enkunnenophttp://www.politie.nl/uploadgeuploadworden.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam