Politie zoekt getuigen dodelijk schietincident Willem Schermerhornstraat

zondag 30 juni 2013

Amsterdam -

Schietincident

Op zaterdag 29 juni omstreeks 14:35 uur vond een dodelijkschietincident plaats op de Willem Schermerhornstraat in Amsterdam. Daarbij kwameen 26-jarige man om het leven en een minderjarig familielid van de man raaktelichtgewond. De recherche is een onderzoek gestart.De twee slachtoffers zaten in een auto die vanuit de Ruys deBeerenbrouckstraat richting het verkeerslicht, ter hoogte van de Haarlemmerwegreed toen een witte Volkswagen Caddy hen klem reed. Een onbekende, blanke manstapte uit de witte Caddy, liep naar het voertuig van de slachtoffers en schootde 26-jarige man neer. Vervolgens is de schutter weer in de witte Caddy gestapt,is direct gekeerd op de Haarlemmerweg en via de Willem Schermerhornstraatgevlucht in de richting van de Ruys de Beerenbrouckstraat.

Aantreffen vluchtauto

Later op de dag is de witte Volkwagen Caddy aangetroffen op deThomas van Aquinostraat. Opvallend detail is dat er rond 14:45 uur twee mannenzijn gezien die door de nabijgelegen Platostraat liepen in de richting van dePresident Allendelaan. De politie wil graag in contact komen met deze tweemannen en met getuigen die deze twee mannen hebben gezien.Het betreft een blanke man die een donkerblauw trainingspakdroeg met een Adidas logo op de rug en een andere blanke man van wie geen nadersignalement bekend is. Zij zijn door de Thomas van Aquinostraat gelopen enmogelijk hebben getuigen hen gezien, specifiek in die straat of bij de kruisingmet de President Allendelaan/Sloterpark.

Dr. H. Colijnstraat

Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die in de omgevingvan de Dr. H. Colijnstraat en de Wigbolt Ripperdastraat, voorafgaand aan hetschietincident de witte Volkwagen Caddy hebben gezien. Mogelijk heeft de witteCaddy daar gestaan voorafgaand aan het schietincident. De politie wil ook graaginformatie over eventuele personen die zich in de omgeving verdacht hebbenopgehouden.Getuigen kunnen contact opnemen met de politie 0900-8844.Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam