Aangehouden na achtervolging

zaterdag 6 april 2013

Amsterdam - Op vrijdagavond werd een automobilist aangehouden na een achtervolging. Bij de achtervolging raakten twee agenten gewond en verschillende politieauto?s beschadigd.

Omstreeks 21.15 uur zag een agent (een biker) een autogevaarlijk geparkeerd staan op de Jan van Galenstraat en sprak de bestuurderhierop aan. De 41-jarige man uit Amsterdam bleek gesignaleerd te staan voor eeneerder gepleegde diefstal en moest mee naar het bureau. Hij wilde nog even watuit zijn auto pakken maar stapte toen snel in en reed weg. De agent probeerdedit nog te voorkomen maar nadat hij enkele meters was meegetrokken door de automoest hij zijn achtervolging staken. De agent raakte gewond aan zijn enkel enmoest zich hiervoor laten behandelen door een arts.

Klemgereden

Verschillende politieauto?s keken uit naar de gevluchteautomobilist en op de Ringweg A10 werd hij gezien. De achtervolging werd ingezeten bij de Coentunnel werd een politieauto van de weg gedrukt en kwam tegen devangrail aan. Een agent raakte hierbij licht gewond.

Bij de Zeeburgertunnel kon de bestuurder uiteindelijk wordenklemgereden en werd hij direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.Uiteindelijk liepen meerdere politieauto?s (forse) schade op.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam