Alcoholcontroles in het verschiet

donderdag 9 februari 2017

Amsterdam - In het kader van de landelijke campagnekalender verkeersveiligheid houdt het Verkeershandhavingsteam in samenwerking met de basisteams de komende periode extra alcoholcontroles.

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Eén op de vijf verkeersslachtoffers zijn het directe gevolg van het gebruik van alcohol in het verkeer. Om extra aandacht te vragen voor het onderwerp houdt de overheid regelmatig Bob-campagnes. Deze Bob-campagne loopt nog tot en met maart en gedurende deze periode controleert de politie extra op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Naast een verhoogd risico op een ongeval kan de constatering van alcoholgebruik in het verkeer door de politie ook een straf of een maatregel opleveren. Rijden onder invloed is geen overtreding maar een (verkeers)misdrijf. Een boete kan oplopen tot boven de 1000 euro en de duur van een ontzegging van de rijbevoegd kan tot meer dan twee jaar oplopen. Daarnaast kan een educatieve maatregel Alcohol en Verkeer worden opgelegd. Deze cursussen variëren van twee tot vier dagdelen. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening en bedragen tussen de 500 en 1000 euro.

In de Bob-campagne draait het om situaties waarbij mensen samen een drankje drinken buiten de deur, zoals in het café, de sportkantine of tijdens de vrijmiddagborrel. Om de verleiding van een biertje of een wijntje te kunnen weerstaan maakt de automobilist direct kenbaar dat hij Bob is. Dat schept voor iedereen duidelijkheid over zijn voornemen om geen alcohol te drinken en veilig terug te rijden.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam