Zestig vuurwapens gevonden in Amsterdamse liquidatieonderzoeken

vrijdag 3 juli 2015

Amsterdam - De politie heeft zestig - voornamelijk zware - vuurwapens, munitie, handgranaten en xtc-pillen gevonden in een loods in Brabant en woningen in Brabant en Belgi. De wapens en drugs werden eind mei aangetroffen nadat in onderzoeken naar de Amsterdamse liquidaties informatie hierover naar boven was gekomen.

Er werd meteen een onderzoek ingesteld dat leidde tot een forse wapenvondstin de loods.Niet veel later hield een arrestatieteam de 64-jarige gebruiker vande loods op straat aan. Er volgden zoekingen in woningen in Brabant en Belgi.Alles bij elkaar werden zo'n zestig vuurwapens, waaronder automatischevuurwapens, revolvers, pistolen, geweren, geluiddempers en eenpistoolmitrailleur met geluiddemper aangetroffen. Daarnaast werden duizendenstuks munitie gevonden, onder andere van het type dat door een Kalasjnikovverschoten kan worden. Ook werden meerdere patroonmagazijnen onder andere voorhet type Kalasjnikov, geluiddempers, handgranaten, schietpennen,stroomstootwapens en ploertendoders gevonden. Rechercheurs stuitten ook op eenkoffer en een grote doos vol xtc -pillen.

De wapenvondsten en de aanhouding die volgde, passen in de strategie van deAmsterdamse driehoek om mensen aan te pakken die extreem geweld of het bezit vanaanvalswapens niet schuwen. Olivier Dutilh,chef Regionale Recherche vandepolitie Amsterdam:'Het excessieve geweld dat criminelen gebruiken op deopenbare weg en het toenemende wapenbezit baart ons al langere tijd zorgen. Onzestrategie richt zich daarom niet alleen op het opsporen en vervolgen vanverdachten, maar ook op het voorkomen en hinderen van de activiteiten van zwarecriminelen. Al een aantal keer dit jaar is dat gelukt en we zetten dezestrategie onverminderd voort.'

Mensen die informatie hebben over het bezit of gebruik van vuurwapens wordtverzocht contact op te nemen met de politie via: 0900-8844. Dat kan ook via MeldMisdaad Anoniem (0800-7000) of het Team Nationale Criminele Inlichtingen(079-3458999).

De politie en het openbaar ministerie zijn niet eerder met informatie over deaanhouding enwapen- en drugsvondst naar buiten getreden, omdat de verdachte inde volledige beperkingen zat.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zaandam | 112 alarmeringen Zaandam | Goedkoop Tanken in Zaandam | Supermarkten in Zaandam | Weerbericht Zaandam